Bekijk onze top 25 vloeren!
Bodemprijzen! Wij checken altijd de huidige internet prijzen.
Bekijk onze top 25 vloerenToch nog hulp nodig?
Neem contact met ons op voor de laagste prijs of bezoek de dichtstbijzijnde vestiging.
Direct contact opnemen Dichtstbijzijnde vestigingGeen product gedefinieerd
Geen product gedefinieerd in de categorie "Vloerverwarming / Droogbouw".
Wat is een droogbouw vloerverwarming?
Huishoudens kiezen steeds vaker voor een vloerverwarming in huis. Het aantal vloerverwarmingen dat gelegd wordt met een nieuwe vloer wordt steeds populairder. Ook laten veel mensen een vloerverwarming leggen onder hun huidige vloer.
Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten vloerverwarming op de markt. Van de traditionele verwarming met warm water aangesloten op de cv ketel tot verwarming via infraroodstraling.
Vloerverwarming kan in twee soorten worden verdeeld: droogbouw vloerverwarming of natbouw. Alles wat je moet weten over een droogbouw lees je hier!
Bij een droogbouw vloerverwarming wordt bij de aanleg geen gebruik gemaakt van natte materialen zoals beton of cement. Hierbij komt het verwarmingssysteem dus niet in aanraking met deze materialen. Deze systemen komen in twee verschillende vormen: EPS vloerverwarming platen of noppenplaten. De verwarming wordt gelegd in vooraf gemaakte EPS isolatieplaten of omhulsels. Deze EPS platen of omhulsels zorgen al voor isolatie naar de ondergrond zodat er niet onnodig warmte verloren gaat.
Het verschil tussen natbouw en droogbouw is dus dat bij natbouw het verwarmingssysteem wordt geplaatst in bijvoorbeeld een laag cement.
Mensen kiezen steeds vaker voor een droogbouw systeem om verschillende redenen. Een van de voordelen van droogbouw is de geringe opbouwhoogte. De gemiddelde opbouwhoogte van een droogbouw is tussen de 13 en 18 centimeter en bij natbouw is dat al snel 18 tot 20 centimeter. Daarbij is het droogbouwsysteem een licht systeem en is dus zeer geschikt voor ruimtes of woningen waarbij de ondergrond niet sterk genoeg is voor een natbouwsysteem.
Een ander voordeel van droogbouw is dat er geen complete verbouwing nodig is, wat wel het geval is bij natbouw. Een droogbouw vloerverwarming levert daarnaast een hoog rendement en zorgt voor een goede warmteverspreiding in de ruimte.
Ook is een droogbouw een duurzame keuze. Een droogbouw vloerverwarming energiezuinig omdat de warmte snel voelbaar is. Door de isolerende laag gaat er ook weinig warmte verloren naar de ondergrond.
Het grootste nadeel van een droogbouwsysteem is de aanschafprijs.De prijs van een droogbouw ligt een stuk hoger dan natbouw. Daar staat tegenover dat een droogbouw een stuk duurzamer is en daardoor gezien kan worden als een investering in de toekomst.
Op een droogbouw vloerverwarming is bijna ieder type vloer geschikt. Wel is het zo dat sommige type vloeren beter samengaan met een vloerverwarming dan andere. Zo is een pvc vloer ideaal in combinatie met een vloerverwarming. Een houten vloer heeft een hogere warmteweerstand waardoor het langer duurt voordat de ruimte verwarmd wordt.
De keuze voor welk type vloerverwarming hangt dus samen met verschillende factoren. Heb je een houten ondervloer? Dan is een droogbouw vloerverwarming de beste keuze. Ook je budget en bron van verwarmen spelen een rol in de keuze voor het type vloerverwarming.
Wil je meer weten over de verschillende vloeren en welke vloeren het meest geschikt zijn voor bijvoorbeeld droogbouw vloerverwarming? Kom dan eens langs bij een van onze LaminaatenParket.nl vestigingen. We hebben een breed assortiment aan verschillende vloeren zoals PVC, laminaat, parket en houten vloeren. Onze specialisten staan voor je klaar om je van advies te voorzien over alle mogelijkheden! Ook kun je vrijblijvend via onze website contact met ons opnemen. Tot snel!